GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

Taxi. Anytime! Anywhere!

Internationale taxi-campagne 

In de stad of op het platteland, maken de taxi’s en wagenverhuurdiensten met bestuurder integraal deel uit van het openbaar vervoer. Door hun unieke flexibiliteit vullen zij het aanbod van het klassiek openbaar vervoer dankzij een beschikbaarheid 24u/24 en 7d/7.

FLEXIBILITEIT

Dankzij de flexibiliteit en beschikbaarheid van taxi’s, is het openbaar onbeperkt beschikbaar voor iedereen, overal, en op elk tijdstip van de dag of de week. 

In Vlaanderen worden alle voertuigen uitgerust met apparatuur die de lokalisatiegegevens, chauffeursgegevens, toegepaste prijs,.. kunnen doorgeven aan een extern server of applicatie. Daarom kan je op steeds meer plaatsen een taxi bestellen via een smartphone-applicatie.

Taxi’s zijn een populair transportmiddel dat onmiddellijk herkenbaar is en wereldwijd verspreid is. Taxi’s bieden toegankelijke vervoersdiensten van deur tot deur, zowel in de steden als in de meer landelijke gebieden. Zij vormen ook het meest flexibel openbaar vervoermiddel, dat ter beschikking staat van alle sociale groepen.
 

COMFORT

Taxi’s bieden, met hun professionele chauffeurs, groot comfort en veel voordelen
 

De kwaliteit van de taxidiensten, die voornamelijk door het comfort van de voertuigen bepaald wordt maar ook door het professionalisme van de chauffeurs, is één van de belangrijkste punten voor de taxi-gebruiker.

 

 

 

TOEGANKELIJKHEID

Taxi’s zijn van essentieel belang voor de mobiliteit van personen die niet zelf kunnen rijden of het openbaar vervoer niet kunnen gebruiken

Voor veel personen met beperkingen, die bijvoorbeeld niet kunnen rijden of geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, zijn taxi’s en diensten voor de verhuur van voertuigen met chauffeur als verplaatsingsmiddel onontbeerlijk.

 

 

 

 

VEILIGHEID

De veiligheid van de chauffeurs en van de passagiers als hoofdbekommernis van de taxisector

De taxi scoort goed op vlak van veiligheid. Veiligheid is een essentiële voorwaarde voor de aflevering van taxivergunningen en bij controles, alsook in de beroepsopleiding van de taxichauffeurs.

 

 
 
 
 

ECOLOGIE

Ontwerp en gebruik van taxi’s zorgen ervoor dat taxi’s de meest groene voertuigen zijn op de weg

De taxivloot van de bedrijven in de meeste Europese landen is amper 3 tot 5 jaar oud, wat inhoudt dat de voertuigen voorzien zijn van de meest recente groene technologie en daardoor tot de meest ecologische voertuigen op de weg behoren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top