Eén digitaal platform voor meer dan 100.000 taxi’s in 10 landen!

Twee grote spelers op de Europese taximarkt hebben gisteren een belangrijk strategisch partnership aangekondigd. eCab en taxi.eu gaan een samenwerking aan die voor een grondige transformatie van de sector zal zorgen. Sinds gisteren is het immers mogelijk om via de app taxi.eu zo’n 8 000 Parijse taxi’s van het internationale platform eCab te boeken. Omgekeerd biedt eCab voortaan toegang tot de 6 300 taxi’s van taxi.eu in Berlijn.

Tal van taxibedrijven wereldwijd zetten al jaren in op innovatie en digitalisering. Zo bieden ze de consument een steeds betere dienstverlening, gekenmerkt door meer gebruiksgemak en keuzevrijheid. Een evolutie die zich de komende jaren ongetwijfeld verder zal doorzetten. De samenwerking tussen Parijs en Berlijn is daarin een “zeer symbolische stap”, klinkt het in een gezamenlijk persbericht.Taxi.eu-eCab

In de komende maanden worden beide platformen gaandeweg volledig samengevoegd. Zo zal je op één en hetzelfde platform zo’n 100.000 taxi’s in 10 landen kunnen reserveren. Zo ook in België, waar verschillende taxibedrijven vandaag al gebruik maken van een van beide apps.

Dankzij deze samenwerking kunnen beide bedrijven Europa’s grootste taxireservatiedienst via smartphone uitbouwen. “Het platform biedt bovendien een garantie op betrouwbaarheid en veiligheid”, vullen de initiatiefnemers aan. “Aangezien steeds wordt gewerkt binnen het bestaande wettelijke kader, genieten gebruikers de nodige bescherming.”

Website taxi.eu: http://www.taxi.eu/

Website eCab: https://www.e-cab.com/