G-fans mee op verplaatsing dankzij Antwerpse Provinciale Taxiunie

“Een grote en geslaagde stap voorwaarts”, “een topmoment voor ons allemaal”, “een dag die bij veel G-Fans lang in hun geheugen gegrift zal blijven staan”. De G-fans van FC Antwerp, een fanclub voor personen met een handicap, sparen de superlatieven niet om hun eerste uitwedstrijd ooit, op bezoek bij Cercle Brugge, samen te vatten. Met dank aan de Antwerpse Provinciale Taxiunie (APTU), de trouwe partner die voor vervoer op maat zorgde bij deze onvergetelijke ervaring!

APTU2

Specifieke aanpak voor specifieke noden

Het partnership tussen APTU en de Werkgroep Antwerpen Mobiel begon zo’n twee jaar geleden. Toen kreeg Maarten Loncin van de Katholieke Vereniging Gehandicapten (KVG) een telefoontje van Bart De Mulder van APTU, met de vraag om een inleefmoment voor taxichauffeurs te organiseren. De opleiding Hoe omgaan met personen met een handicap in het taxivoertuig, was een feit. Bedoeling van de workshops is dat de chauffeurs leren wat de specifieke noden zijn van deze doelgroep en welke specifieke aanpak dit vereist.

“Een voorbeeld voor andere spelers in de mobiliteitssector”

De opleiding wordt sindsdien op regelmatige basis georganiseerd, en de samenwerking tussen KVG, de Werkgroep Antwerpen Toegankelijk en de taxisector is er alleen maar hechter op geworden. Met de wedstrijd van vorige week als exponent. “De manier waarop de taxisector investeert in opleidingen voor personeel, en een service op maat biedt aan mensen met een beperking, zou een voorbeeld moeten zijn voor andere spelers in de mobiliteitssector”, reageert Maarten Loncin. “Wij zijn immers ook gewoon klanten, die een bepaalde service verwachten. Dat de taxichauffeurs ons niet per definitie zien als een lastige klant, is lovenswaardig.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s