Wereldpremière in Brussel: je kan er vanaf nu taxi-delen

JMCourtoy2.PNG

Gisteren, op dinsdag 15 maart 2016, stelde Taxis Verts met Splyt een gloednieuwe mobiele applicatie voor om een taxi te delen. Dankzij deze app kan de reiziger in Brussel voortaan kiezen met wie hij zijn taxirit deelt, en tot 40% besparen op de prijs van een rit. Ook Taxis Bleus lanceert binnenkort een gelijkaardige app.

AppDe nieuwe applicaties zijn een voorbeeld van de dynamiek en creativiteit die momenteel heerst in de taxisector. Zullen ze ook de manier veranderen waarop we een taxi bestellen en gebruiken? Dat is alvast wat Taxis Verts, dat Splyt ontwikkelde, aankondigt.

Een app met sociale functionaliteiten

Dankzij Splyt kunnen passagiers waar en wanneer ze maar willen iemand kiezen met wie ze samen willen reizen. Naast de klassieke functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om het aankomstuur van de taxi in real time te volgen, zien gebruikers andere passagiers die zich in de buurt bevinden en een taxi willen delen.

En als ze niet met onbekenden willen reizen? Geen probleem! De app maakt het mogelijk een traject te delen op Facebook en te zien welke Facebookvrienden een taxi in dezelfde richting willen nemen.

“Dat is net wat Splyt zo uniek maakt”, licht Jean-Michel Courtoy, algemeen directeur van Taxis Verts, toe. “Enkel Splyt laat de passagiers de keuze met wie ze precies een taxirit willen delen en op welke manier ze die rit willen beleven. Alle beslissingen worden genomen door de passagiers en met Splyt komen zowel het besparende luik als het ludieke aspect aan bod.”

Tot 40 % goedkoper

Splyt zal 24 uur op 24, 7 dagen op 7 beschikbaar zijn in Brussel en omgeving. De applicatie steunt op het netwerk van de professionele taxichauffeurs van Taxis Verts. Wanneer gebruikers hun bestemming ingeven in Splyt, ontvangen ze meteen een prijsindicatie en een overzicht van het bedrag dat ze uitsparen als ze het traject delen.

Een erkende taxi bestellen en reserveren zal voortaan sneller, efficiënter en aan een lagere prijs kunnen. “Met deze taxipooling bieden we een kosten-efficiënte en flexibele mobiliteitsoplossing en ontlasten we het drukke verkeer in de stad”, aldus Courtoy.

Taxi2share volgt binnenkort

Taxis Verts is niet het enige taxibedrijf dat inzet op technologische innovatie. Nog voor half april zal ook Taxis Bleus een nieuwe app lanceren die door het introduceren van taxipooling, de prijzen moet doen dalen. De Taxi2Share app zal twee à drie klanten de mogelijkheid bieden om een taxirit te delen. “We proberen een dienst aan te bieden die minder kost voor de klant” , legt Luigi Marrocco, baas van Taxis Bleus, uit.