Oostends taxibedrijf steunt voetbalploeg in bedrijvencompetitie

Boven, van links naar rechts: Lesley Deckmyn, John Bourry, Steve Neels, Tim Lamote, Dennis Boenders en Randy Coulier. Onder, van links naar rechts: Nick Deflou, Gilles Steen, Arne Lingier, Davy Nijs, Maxim Sesier en Michaël Rouzée.

Van FC Barcelona en Real Madrid heeft iedereen wel eens gehoord, maar in de West-Vlaamse bedrijvencompetitie speelt een ploeg die luistert naar de naam FC Taxi OTO/Hit FM. Het team is intussen vier jaar actief binnen het bedrijfsvoetbal in de regio Brugge/Kust. Wij bij taxilive stellen ze met veel plezier aan jullie voor.

De club werd mee opgericht door een groep taxichauffeurs, en van bij het begin ondersteund door het bedrijf Taxi OTO. Tien jaar later hebben de taxichauffeurs de fakkel doorgegeven aan een nieuwe generatie voetballers, maar de link met de taxiwereld is er nog steeds.

Johan Rousselle, de huidige voorzitter van deze ploeg, is ook de eigenaar van Taxi OTO. Hij is zelf speler van het team geweest, en zorgt nog steeds voor sponsoring en ondersteuning. “Bij evenementen waar we met de hele ploeg aanwezig zijn, staan de wagens van onze voorzitter voor ons klaar”, aldus secretaris Arne Lingier. “Best indrukwekkend, als we met 30 spelers in verschillende taxi’s arriveren.”

De huidige ploeg telt een 40-tal leden, met een gemiddelde leeftijd tussen de 25 en de 35 jaar. Een rotatiesysteem zorgt ervoor dat iedereen voldoende aan spelen toekomt. Sportief doet de club het de laatste jaren verre van slecht. “Twee jaar geleden werden we kampioen en promoveerden we naar het hoogste niveau binnen het bedrijfsvoetbal. Er is altijd een gezonde ambitie om mee te draaien in de top-5, maar het plezier en het samenzijn primeert natuurlijk nog altijd boven het resultaat.”