Taxisector en Bond Beter Leefmilieu werken samen aan een schonere lucht

Op donderdag 25 februari hebben de Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi en Locatievoertuigen met chauffeur (GTL) en Bond Beter Leefmilieu (BBL) in het stadhuis van Antwerpen een pilootproject rond elektrische taxi’s voorgesteld.

Bart Dumoulin spitste zich namens BBL als mede-initiatiefnemer toe op ‘onze’ nationale uitstoot en wat we daaraan kunnen doen. Pierre Steenberghen, Secretaris-Generaal van GTL, had het over de rol die de overkoepelende taxivereniging kan spelen in het streven naar een schonere lucht. Daarnaast kwamen ook sprekers van projectpartners DTM TAXI Deurne en The New Drive aan het woord, net als Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Met het project, een primeur in Vlaanderen, streven de taxisector en de milieubeweging ernaar alle taxi’s in Vlaanderen tegen 2020 op groene stroom te doen rijden. De moderne taxicentrales beschikken vandaag al over apparatuur en software die de uitstoot beperken door nutteloze kilometers te vermijden, maar de taxisector wil nog meer doen. “Taxi’s zijn bijna continu onderweg en zorgen daarbij voor een deel van de globale CO2-uitstoot. Daarom is de investering in elektrische taxi´s van groot belang om bij te dragen aan een schonere stad”, aldus Pierre Steenberghen. “Met dit pilootproject willen we dan ook een voorbeeldfunctie en voortrekkersrol opnemen in deze groene (r)evolutie.”

E-Taxi's Vlaanderen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s