Wanneer een taxichauffeur fotograaf wordt…

mike harvey

Mike Harvey is een taxichauffeur in Neath, Wales. Gefascineerd door de diversiteit van zijn passagiers, besloot hij werk te maken van een fotografieproject. In ruil voor een gratis taxirit gingen zijn klanten ermee akkoord om een foto te laten nemen voor zijn tentoonstelling “TAXI”.

Op de achterbank van Mikes taxi onthulde zich de hele maatschappij: gepensioneerden, kinderen, prostitués, politieagenten, koppels, verslaafden,… de lijst is lang. Dit is wat Mike Harvey ertoe bracht om zijn fototoestel boven te halen. Of, zoals hij het zelf uitlegt: “een taxi is een ontmoetingsplaats, een plaats waar we kunnen discuteren met en leren van elkaar.”

Taxi’s maken integraal deel uit van het sociale landschap. Door de diversiteit van hun klantenbestand, moeten taxichauffeurs onmiskenbare menselijke kwaliteiten bezitten en blijk geven van openheid. Taxi’s komen in verschillende situaties terecht: een zwangere vrouw naar het ziekenhuis voeren, reizigers naar de luchthaven brengen voor een droomreis, of feestbeesten die te veel gedronken hebben veilig thuisbrengen. In hun taxi zien ze alle lagen van de maatschappij voorbijkomen. Hun achterbank is bovendien een uitgelezen plek voor gesprekken. Net zoals een kappersbezoek de tongen kan losmaken, is een taxirit een moment waarop passagiers zich comfortabel voelen om te babbelen.

Met zijn tentoonstelling “TAXI” wil Mike Harvey de ervaring delen die een taxirit kan zijn, zowel voor de passagiers, als voor de chauffeur. Het is een langetermijnproject, want hij wil niet ophouden in Wales. Hij wil achterbanken fotograferen in de hele wereld. Zijn volgende stop? Mumbai in India!

Voor meer informatie: http://www.mikeharvey.co.uk/5b7ppqdmt872imifv1jbbyey4pdtn6

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s