BOB viert 20-jarig bestaan en de taxi’s zijn uitgenodigd op het feest

BOB viert zijn 20-jarig bestaan. Om het evenement in de kijker te zetten, lanceert het BIVV (Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid) op woensdag 25 november een nieuwe sensibiliseringscampagne. Zoals in het verleden dragen de taxi’s hun steentje bij tot het succes.

Het einde van het jaar komt stilaan in zicht. Voor velen staat deze periode gelijk met feest, momenten die je samen met vrienden of familie beleeft, of een goede maaltijd, dikwijls vergezeld van een glas. De BOB-campagnes hebben altijd als doel gehad bestuurders te sensibiliseren over de gevaren van alcohol achter het stuur. 20 jaar na aanvang herinneren ze ons er nog steeds aan dat je moet kiezen tussen drinken en rijden.

Dit jaar opnieuw moedigt de BOB-campagne aan om niet achter het stuur te kruipen na het drinken van alcohol, en om te kiezen voor alternatieven, zoals de taxi’s. Deze vormen een veilige en ideale oplossing, en zijn daarom een strategische partner van deze nieuwe campagne met de naam « Een beetje BOB bestaat niet. »

Vanaf half november zullen de taxibedrijven stickers aanbrengen op hun voertuigen met de slogan « Een beetje taxi bestaat niet! Een beetje BOB ook niet ». De chauffeurs kunnen hun cliënteel zo sensibiliseren over de problematiek van alcohol achter het stuur. Maar het gaat verder dan dat; omdat hun werkterrein zeer uitgestrekt is, kunnen ze ook de visibiliteit van de campagne verhogen en een groot publiek bereiken. Bovendien herinneren ze eraan dat alternatieven zoals de taxi de ideale oplossing voor wie ervoor kiest niet nuchter te blijven tijdens het uitgaan.

De taxi is inderdaad de makkelijkste manier om in alle veiligheid thuis te komen. Ze zijn makkelijk te bestellen, komen de klant ophalen precies op de plaats waar hij zich bevindt, en brengen hem naar het exacte adres van zijn keuze. Verder zijn ze betrouwbaar en efficiënt, omdat de klant zijn avond kan beëindigen in het comfort van zijn eigen bed, zonder zijn eigen leven of dat van anderen in gevaar te hebben gebracht.