Kind vermist? Taxichauffeurs speuren mee

De chauffeurs van het Antwerpse taxibedrijf DTM fungeren voortaan als “extra ogen” in de zoektocht naar vermiste kinderen. Het bedrijf ondertekende daartoe eerder deze week een samenwerkingsakkoord met hulporganisatie Child Focus.

Concreet zullen DTM Taxi en Child Focus werken met opsporingsvignetten, die bij een onrustwekkende verdwijning razendsnel kunnen worden verspreid onder alle bestuurders. Zien de chauffeurs iets verdachts, dan spelen ze die informatie zo vlug mogelijk door aan de opsporingscentrale van Child Focus. Op die manier krijgen opsporingsacties er in één klap ongeveer 200 paar opmerkzame ogen bij.

Het was Steve Van Avermaet, gedelegeerd bestuurder van DTM, die Child Focus zelf contacteerde. “De grote kracht van onze mensen in dat opzicht is dat ze dikwijls ‘s nachts op de baan zijn, terwijl iedereen slaapt”, legt Van Avermaet uit. “Bovendien komen onze chauffeurs op plaatsen waar anderen niet komen.”

Het initiatief betekent een primeur in Vlaanderen, en hoewel het project vooralsnog beperkt is tot de regio Antwerpen, ziet Child Focus uitbreidingsmogelijkheden. “Dergelijke samenwerkingen betekenen een duidelijke meerwaarde voor de stichting. We zouden deze lijn dan ook graag doortrekken naar andere regio’s”, zegt Heidi De Pauw, algemeen directeur van Child Focus.

Artikel De Morgen: http://www.demorgen.be/binnenland/child-focus-gaat-taxichauffeurs-inzetten-bij-opsporingen-b3f70c73/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s