Een hotel voor nostalgische treinslapers

Schaarbeek is goed op weg om een toeristische trekpleister te worden voor treinliefhebbers. Het nieuwe museum ‘Train World’ dat zijn deuren opende op 25 september en volledig gewijd is aan de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen, trekt heel veel volk. Daarom biedt de Brusselse gemeente nu ook een hotel aan, waar de bezoekers kunnen slapen in 36 kamers met echte slaapcompartimenten uit oude treinen.
Train Hostel, dat gelegen is in de Georges Rodenbachlaan, kan je niet zomaar voorbijlopen. Er werd namelijk een echte wagon bovenop het gebouw geplaatst. In die wagon vind je de “Orient Express” suite, de mooiste kamer van het hotel, met zicht op de stad. Leuk om te weten, is dat de Brusselse striptekenaar François Schuiten, een van de bedenkers van het Train World museum, meegewerkt heeft aan de scenografie van het Train Hostel. Trainhotel
Aarzel niet om de volgende keer dat u door Schaarbeek rijdt in een taxi, de chauffeur te vragen om door de Georges Rodenbachlaan te rijden. Kijk naar boven, en u zal zeker de wagon kunnen zien bovenop het gebouw met huisnummer 6. Twee kranen waren nodig om de wagen van acht ton naar boven te krijgen. Een architecturaal project met veel lef, maar ook een heel mooi menselijk project, met als doel de lokale tewerkstelling en de economische ontwikkeling van Schaarbeek te versterken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s